Ponudba hostla Pod Voglom bo zadovoljila tako aktivne športnike kot tiste, ki radi umirjeno uživajo v naravi. Foto: Pacsports
Ponudba hostla Pod Voglom bo zadovoljila tako aktivne športnike kot tiste, ki radi umirjeno uživajo v naravi. Foto: Pacsports

Borut Jurkovič, direktor podjetja Pacsports, ki hostel upravlja, je za MMC povedal, da se je po preureditvi v hostelsko ponudbo struktura gostov nekoliko spremenila, saj jih obišče več družin in študentov. Razlog je v ponudbi tri- in štiriposteljnih sob, ki so primerne za družine, in skupnih ležišč, ki so na voljo tudi samostojnim popotnikom.

Hostel je član Mednarodne federacije mladinskih hostlov in kot tak izpolnjuje standarde, ki jih federacija določa za člane. Poleg standardov čistoče in zagotavljanja varnosti gostov je eno od pravil hostlov tudi to, da mora biti odprt za vse.

Po Jurkovičevih besedah se je tako najbolj povečalo število družin, ki v hostlu bivajo konec tedna. Člani federacije imajo dodaten 10-odstotni popust, gostom pa je na voljo pa je veliko športnih dejavnosti, med njimi izposoja koles in kanujev in adrenalinski park, ki vključuje premagovanje poligona na višini osmih metrov in orjaško gugalnico.

Gostje hostla imajo dostop do svetovnega spleta, lahko pa se dogovorite tudi za brezžični dostop.