Delež domačih gostov v Kranjski Gori znaša 33 odstotkov. Foto: RTV SLO
Delež domačih gostov v Kranjski Gori znaša 33 odstotkov. Foto: RTV SLO
Kaj bo novega na smučiščih?

Kranjskogorski žičničarji se namreč lahko pohvalijo z velikim uspehom pri črpanju evropskih sredstev. Med novostmi pa je poleg tega še skupna smučarska vozovnica Kranjske Gore, Kanina in Nevejskega sedla. Pričakujemo pa lahko tudi podražitev vozovnic.

Kranjska Gora se sicer vse bolj uveljavlja kot zimska in poletna turistična destinacija. V prvih osmih mesecih letos so se v primerjavi z istim obdobjem lani nočitve povečale za 10 odstotkov, prihodki družbe Hit Alpinea pa za 13 odstotkov. Skupno število nočitev, ki jih je zabeležila omenjena družba, se je povzpelo na 195.000. Tako je družba ustvarila 10,5 milijona evrov poslovnih prihodkov.

Še več udobja za obiskovalce
Z investicijami, vključno s prenovo in gradnjo hotelov, pa bodo še nadaljevali. Tako bo do začeta sezone hotel Alpina dobil nov wellness center, v Grand Hotelu Prisank bo prenovljena restavracija, v hotelu Kompas pa nočni klub.

V Kranjski Gori pa se lahko udeležimo tudi številnih prireditev. Priprave na dve izmed njih, na X-plozijo zabave, ki bo spremljala tekme za Pokal Vitranc, in na Hitov veleslalom zvezd, že potekajo.

Kaj bo novega na smučiščih?