Turistično ponudbo Zagreba so popestrili z 'duhovno kavarno'. Foto: Turistična zveza mesta Zagreb
Turistično ponudbo Zagreba so popestrili z 'duhovno kavarno'. Foto: Turistična zveza mesta Zagreb

Turistično ponudbo Zagreba so z "duhovno kavarno" popestrili pred dobrima dvema letoma v mestni četrti Jarun, alkohol in cigarete pa so v lokalu prepovedani, piše na spletni strani zagrebške turistične skupnosti.

Odprto samo po maši
Sprva je v kavarni bilo le nekaj miz, do danes pa so jih postavili približno 20. Gostje celo zahtevajo, da bi podaljšali obratovalni čas, ki je za zdaj le ob nedeljah po maši v jarunski cerkvi, in sicer med 13. in 14. uro.

Kot so pojasnili, so zamisel za neobičajno kavarno dobili mladi iz župnije Sveti Duh, ki so se po nedeljski maši želeli družiti ob pijači. Čeprav so okrog Jarunskega jezera številni lokali, so se mladi farani domislili, da bi imeli svoj prostor, v katerem naj ne bi plačevali pijače.

"Tako se je rodila prva hrvaška duhovna kavarnica, ki so jo kmalu po odprtju opremili z aparati za kavo in preostalo gostinsko opremo, ki je večinoma podarjena," so še zapisali na omenjeni spletni strani. Ob tem so dodali, da so natakarji prostovoljci, stroške lokala pa pokrivajo Cerkev in sponzorji.