vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni – letos ta znaša 18 evrov.
Glede na število dosedanjih rezervacij bo dobrote okušalo več kot 45.000 ljudi, so sporočili organizatorji projekta.
V deveti ponovitvi sodeluje 102 restavraciji, od tega 13 prvič. Te bodo do 21. oktobra ponujale menije z najmanj tremi hodi, pri katerih bo poudarek na svežih lokalnih dobrotah. Letošnja Tedna restavracij – poleg jesenske ima projekt tudi spomladansko izvedbo – sta v znamenju pozdrava iz kuhinje, zato bo tudi tokrat na tem delu menija še več poudarka.
Iz prejšnjih poudarkov Tedna restavracij je postalo nujno, da kuharski mojster tradiciji dodaja lastno ustvarjalnost, da uporablja lokalne, sezonske in kakovostne sestavine ter plete mrežo lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev. Prav tako je že pričakovano, da svoje jedi na krožniku predstavlja tako, da gost hrano uživa tudi z očmi.
Osnova za vabilo gostilnam in restavracijam k sodelovanju so ocene, zato v projektu sodelujejo le tiste, ki ustrezajo posebnemu merilu kakovosti, so še pojasnili organizatorji.
Akcija Teden restavracij poteka od leta 2013, začela pa se je že leto pred tem v Mariboru v okviru Evropske prestolnice kulture.
Novinar TV Slovenija Matej Korošec je obiskal najbrž najmanjšo restavracijo v Sloveniji, več v spodnjem prispevku.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje