Cene silvestrskih večerij se začnejo pri približno 50 evrih, za najdražjo pa bo treba odšteti kar 225 evrov.
50 evrov bodo za večerjo odšteli gostje restavracije Karjola v Marezigah, kjer bo tudi glasbena spremljava v živo. Za zabavo z večerjo v Casinoju Carnevale pa bo treba odšteti 70 evrov.
V Izoli se cene gibljejo med 60 in 110 evri. V priznani izolski restavraciji, kjer veliko pozornosti namenjajo lokalnim pridelkom, bodo gostom za silvestrovo med drugim ponudili tudi marinirane kozice z ingverjem in jadranske kalamare na solati, kapesante na bučni kremi, gratinirano polento z bakalarjem, svežimi tartufi in rakci na brodet, file brancina po beneško, koromačev pire z istrsko belico in pretlačeni grah z limonovim oljčnim oljem, sočno pečen biftek v nežni omaki zelenega popra, sladico ter kislo-pekočo juho v zgodnjih jutranjih urah.
Najdražji so obroki v Portorožu, kjer se cene večerij začnejo pri 75 evrih. V restavraciji Sophia v hotelu Kempinski Palace Portorož pa bo za silvestrski meni potrebno odšteti 225 evrov.
Hotelirji sicer poleg kulinaričnega razvajanja gostom ponujajo tudi glasbene programe s plesom, novoletni (pozni) zajtrk (t. i. brunch), kopanje v bazenu ob soju sveč in podobno.
Hoteli zelo dobro zasedeni
V občini Piran so med 24. in 29. decembrom našteli 19.300 hotelskih prenočitev oziroma za štiri odstotke več kot v primerjavi z enakim obdobjem lani. Med gosti prevladujejo tujci, ti so ustvarili skoraj dve tretjini vseh prenočitev - največ je bilo Italijanov, Avstrijcev in Nemcev.
V Kopru je zasedenost v tem času približno 80-odstotna, v izolski občini pa poudarjajo, da je bilo že leto 2015 rekordno, letos pa je število prenočitev naraslo še za dodatnih šest odstotkov.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje