Foto: Radio Koper/Lea Širok
Foto: Radio Koper/Lea Širok

Upravljavci plaž so ob sproščanju ukrepov zaradi koronavirusa na sezono že dobro pripravljeni. Na osrednji plaži v Portorožu, ki jo upravlja Okolje Piran, se pripravljajo na uradno odprtje sezone 15. junija, pri čemer bi ob lepem vremenu lahko sezono začeli že 1. junija, je pojasnil direktor Okolja Gašpar Gašpar Mišič.

Sorodna novica Na Obali brez posebnosti in kršitev, pod drobnogledom tudi plaže

Sicer že zdaj velja, tako kot pred izbruhom epidemije, da lahko posamezniki plažo uporabljajo. "Ob normalni uporabi, normalnem vedenju ni nič prepovedano," je pojasnil Gašpar Mišič, ki pa je opozoril, da se moramo vsi zavedati, da je virus še vedno med nami.

Ob drugačni razporeditvi ležalnikov, ki bo zagotavljala večji razmik med uporabniki, nameravajo tudi poostriti nadzor, da ne bi prišlo do kršitev varnostnih pravil, sicer pa prvi mož Okolja Piran ne pričakuje težav. "Pričakujem, da bo sezona potekala normalno, pač z nekimi drugačnimi vedenjskimi vzorci," je dodal.

V torek predstavitev v Strunjanu
Da se tudi ob morju življenje vrača v ustaljene tirnice, dokazuje tudi za torek napovedana predstavitev prenovljene strunjanske plaže, za kar so poskrbeli v Termah Krka.

Nedaleč stran so že odprli tudi Kamp Strunjan, kjer pa gostov za zdaj še nimajo. V kampu, kjer je prostora za približno 150 počitniških prikolic in avtodomov ter še 50 prostorov za šotore, imajo sicer dobršen delež pavšalistov, a trenutno težko napovedujejo, kakšna bo zasedenost v prihodnjih dneh in tednih. Zanimanja za nastanitve sicer ne manjka, saj že dobivajo veliko klicev potencialnih gostov.