Po lanskih požarih na Krasu odprli nov kamp

V Selih na Krasu, ki jih je lani prizadel katastrofalen požar, so odprli kamp. Novo postajališče za avtodome z razgledom na morje je velika pridobitev za kraj in širše območje. V njem so uredili postajališče za avtodome, pozneje pa bodo gostom lahko ponudili tudi prostor za šotore. Naložba je stala nekaj več kot 350 tisoč evrov. Naenkrat lahko sprejme 14 avtodomov, je povsem avtomatizirano, samooskrbno in ima vse, kar avtodomarji potrebujejo.

"Popotniki lahko pridejo ob kateri koli uri, enkrat na dan kamp obišče predstavnik javnega zavoda, se z gosti pogovori, pobere podatke, poskrbi za prijavo gostov in svetuje, kaj vse je mogoče početi na tej čudoviti, sanjavi strani Slovenije," je povedala Ariana Durnik, direktorica Javnega zavoda Miren Kras, ki bo v sodelovanju s krajevno skupnostjo, lastnikom zemljišča, upravljal ta kamp.

"Obetamo si, da bomo imeli lep obisk," optimistično pravi Matej Ferfolja, predsednik Krajevne skupnosti Sela na Krasu, Dušan Skerbiš, vodja projekta Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji, pa je dodal, da bodo poskrbeli, da bodo "na zahtevnem evropskem trgu pravilno promovirali vsa postajna mesta, vse lokacije, kjer se avtodom lahko ustavi, da popotniki z avtodomom ne bodo doživljali Slovenije samo z avtoceste".

Kamp sicer še ni povsem končan, po besedah Mauricija Humarja, župana občine Miren - Kostanjevica, je naslednji korak grajen objekt, v katerem naj bi bile tudi recepcija in sanitarije. Montažno recepcijo naj bi postavili jeseni, ko naj bi začeli sprejemati tudi goste s šotori.