Poleti bo veselo. Foto: Matej Vranič
Poleti bo veselo. Foto: Matej Vranič
Vse je pripravljeno. Foto: Mestna občina Velenje
Vse je pripravljeno. Foto: Mestna občina Velenje

Na Velenjski plaži, ki je bila že petkrat zapored razglašena za najboljše slovensko naravno kopališče, se bo mogoče kopati od 24. junija. Takrat bo začetek obratovanja naznanil dvodnevni SPLASH festival 2023, ki je nadgradnja festivala Pljusk – ta že od leta 2017 odpira poletje na Velenjskem jezeru. Brezplačnim poletnim dejavnostim se bodo v dveh dneh pridružili tudi nastopi glasbenih izvajalcev – na Visti, ki velja za največji odprt prireditveni prostor v Sloveniji, bodo 25. junija nastopili tudi Dubioza kolektiv, Senidah in S.A.R.S.

Tudi v letošnji kopalni sezoni Mestna občina Velenje obljublja, da bodo zagotavljali usposobljene reševalce iz vode in redno spremljali kakovost vode. Na novo kopalno sezono so se znova dobro pripravili in poskrbeli za nekaj izboljšav – obnovili so pomole, razširili vodni park z novimi elementi, velika pridobitev je znova delujoči Camp Velenje z novo restavracijo, tudi gostinska ponudba bo pestrejša.

Med letošnjo poletno sezono bodo ponudbo obogatili tudi s Piknik kinovečeri in družinskimi nedeljami, ki so jih v skladu z novo strategijo razvoja turizma v Šaleški dolini uvedli že lani. Dnevi za družine bodo razdeljeni na športne igre za otroke, ki bodo potekale 9. julija in 20. avgusta, in na ustvarjalne delavnice za otroke, ki bodo 16. julija in 27. avgusta.

Občina Velenje bo letos za urejanje, vzdrževanje in obratovanje Velenjske plaže namenila približno 160 tisoč evrov.