Kras: združevanje ponudnikov, da bi pritegnili čim več gostov

Ponudnikom na Krasu se še ni uspeloi čisto postaviti na noge. Turistične kmetije in gostišča večinoma samevajo, gostov je zelo malo. Odpadle so tudi prireditve, ki spomladi na Kras pritegnejo veliko obiskovalcev.

"V tem trenutku bi morala biti naša najvišja sezona, oziroma spomladi in jeseni imamo največ gostov, ker gredo poleti ljudje večinoma na morje. Ta trenutek smo, kot vidite, žal prazni," je za Televizijo Slovenija pojasnila Danica Skok iz gostilne Skok.

Svoje načrte za poletno sezono bo predstavil tudi Park Škocjanske jame. Foto: Borut Lozej
Svoje načrte za poletno sezono bo predstavil tudi Park Škocjanske jame. Foto: Borut Lozej

Simo Komec, gostinec in vodja sekcije za gostinstvo pri OOPZ Sežana pa poudarja, da se zavedajo, da morajo sami nekaj narediti. "Se pravi ne čakati na nekoga drugega."

Tudi kraški gostinci so se pridružili Tednu restavracij, ki bo vse do nedelje potekal po celi Sloveniji. Zaradi epidemije so prireditev morali marca namreč odpovedati.

Nova pridobitev na Krasu pa je tudi Kraspass, ki na enem mestu ponuja vse informacije o ponudbi na Krasu.

S 15. junijem je sicer dovoljeno zbiranje do 500 ljudi, vračajo se športne prireditve, tekmovalce bodo ob upoštevanju smernic NIJZ-ja lahko spet spodbujali navijači, poleg tega se začenja tudi kopalna sezona.

Poleg tega bodo danes svoje načrte za poletno turistično sezono predstavili tudi v Parku Škocjanske Jame.