Zimski vozni redi se načeloma oblikujejo jeseni. Foto: BoBo
Zimski vozni redi se načeloma oblikujejo jeseni. Foto: BoBo

Air France namerava med 27. oktobrom in 30. marcem vsak dan v tednu nuditi povratno povezavo med letališčem Charles de Gaulle in Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana. To je manj od prvotno načrtovanih 11 tedenskih povezav.

Spremenjena frekvenca poletov je obenem manjša kot preteklo zimsko sezono, ko so poleti potekali od osem- do devetkrat na teden. Načrtovani zimski poleti naj bi bili opravljeni z letali embraer E190 s 100 sedeži.

Ljubljana bo z britansko prestolnico pozimi povezana prek letalskega prevoznika Easyjet

Pri British Airways pa so se odločili, da v času zimske sezone ne bodo izvajali poletov med Ljubljano in londonskim letališčem Heathrow. Prvotno je britanski letalski prevoznik sicer načrtoval po štiri povratne polete med omenjenima letališčema.

Ljubljana bo z britansko prestolnico pozimi tako povezana prek letalskega prevoznika Easyjet, ki bo po trenutnih načrtih vsak teden izvajal od tri do štiri povratne polete med letališčem Gatwick in ljubljanskim letališčem.

Ob tem sicer ne izključujejo možnosti nadaljnjih sprememb glede predvidenih poletov, saj se zimski vozni redi načeloma oblikujejo jeseni.