Podobno, kot je čez poletje vzpostavljena avtobusna povezava Celja z Logarsko dolino, tudi iz Velenja za konec tedna in praznike v juliju in avgustu v Logarsko dolino vozi avtobus. Poletni kolesarski avtobus Velenje povezuje tudi s Koroško in prek Dravograda do Labota z Avstrijo. Obe avtobusni liniji sta primerni tudi za izletnike brez koles.

Avtobus s 30 sedeži in prikolico za 16 koles vozi na relaciji med Velenjskim jezerom, Mislinjo, Dravogradom in kopalnim jezerom v Labotu (Lavamünd) na avstrijski strani. Vstop s kolesom je mogoč na postajališčih Velenjsko jezero, avtobusna postaja Velenje, Gornji Dolič, Mislinja, Slovenj Gradec, Otiški Vrh, Begant, Dravograd, Labot trg (Lavamünd Marktplatz) in jezero Labot (Lavamünd Badesee).

Letos je Štrekna bus, kot se imenuje, voziti začel 1. julija in bo vozil vsako soboto in nedeljo do 30. septembra ter tudi na praznični 15. avgust.

Projekt Štrekna bus se letos izvaja že peto sezono, že tretjo pa čez poletje iz Velenja proti Logarski dolini vozi Bicikel bus, na katerega je priključena prikolica z možnostjo prevoza desetih koles. Bicikel bus do Logarske doline in nazaj vozi vse sobote, nedelje in praznike v juliju in avgustu.

"Z organiziranim javnim prevozom želimo zagotoviti možnost dostopa do Zgornje Savinjske in Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji," so zapisali pri velenjski občini, ki projekt sofinancira skupaj z občinama Šoštanj in Šmartno ob Paki. Hkrati želijo potnikom ponuditi udobno izkušnjo izleta in spodbuditi k aktivnemu odkrivanju narave.

Koroški avtobus za kolesarje