Bohinjsko jezero. Foto: Pixabay
Bohinjsko jezero. Foto: Pixabay

Francoski Le Monde, ki ima dnevno okoli 2,9, milijona bralcev, je Bohinj uvrstil na vrh lestvice najboljših 20 turističnih ciljev za leto 2023. "V osrčju Julijskih Alp čarobnost jezera s svojimi spreminjajočimi se odsevi navdušuje v vseh letnih časih. Idealen kraj za polnjenje baterij med dih jemajočimi panoramami in zlatimi jezerskimi obrežji," so obrazložitev časopisa povzeli pri Slovenski turistični organizaciji (STO).

Zime v Sloveniji so čarobne. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Zime v Sloveniji so čarobne. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tuji mediji za Ljubljano praivjo, da je čista prestolnica z obilico šarma. Foto: BoBo
Tuji mediji za Ljubljano praivjo, da je čista prestolnica z obilico šarma. Foto: BoBo

Tudi ameriški Forbes je pripravil seznam, kam odgovorno in trajnostno potovati v letu 2023. Slovenijo so predstavili kot zimsko destinacijo. "Zime v Sloveniji so čarobne, stran od mestnih luči, v objemu visokih zasneženih vrhov, ki jih ogreje vonj kuhanega vina," je v izjavi za Forbes povedala Uršula Kordiš iz Wanderlux Journeys.

Tudi prestolnica med desetimi najbolj priporočanimi

Forbes je pripravil tudi lestvico najboljših na novo odprtih hotelov, ki jih je vredno obiskati v prihodnjem letu. Na seznam so uvrstili butični hotel Milka v Kranjski Gori. "Lastniki, ekipa lokalnih mladih strokovnjakov, so celoten projekt vzeli kot priložnost za ustvarjanje in delitev najboljšega srečanja s slovensko kulinariko in kulturo," so zapisali.

Seznam najboljših destinacij za leto 2023 je pripravila tudi medijska založba, ki izdaja vodnike Rough Guides. Na deseto mesto so uvrstili Ljubljano, ki so jo označili za "zeleno in čisto prestolnico z obilico slikovitega šarma," poroča STA.