Na Cerknem bodo od petka med 9. in 16. uro obratovale štirisedežnica Brdo, vlečnica Dolina in dvosedežnica Grič. Na voljo bodo proge Dolina 2, Grič 1, Brdo 6 in Brdo 7 ter otroški trak. Obratovala bo vstopna postaja Brdo.

Smučarji in osebje na smučišču, ki prihaja v stik s smučarji, morajo imeti negativen do sedem dni star izvid testa na koronavirus oz. potrdilo o cepljenju ali prebolelem covidu-19.

Kot pravijo na smučišču Cerkno, testiranje na vstopni točki smučišča ni mogoče, smučati pa bo mogoče z negativnim izvidom testa, opravljenim pri katerem koli pooblaščenem izvajalcu v Sloveniji.

Odprta tudi dva bara

Smučišče na Kaninu bo začelo obratovati v soboto. Prva gondola na Kanin bo krenila ob 8. uri, zadnja ob 14. uri, zadnja gondola v dolino pa ob 15.30. Blagajna bo odprta med 7.30 in 16. uro.

Obratovale bodo progi Podi in Skripi ter proga med postajama D in C. Odprta bosta bara SkiBum bar in Kaninske legende po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so sporočili iz Javnega zavoda Sončni Kanin, ki upravlja smučišče.

Kot so dodali, morajo smučarji negativen izvid testa ali potrdilo o cepljenju oz. preboleli bolezni predložiti na blagajni ob nakupu vozovnice.

V soboto se odprejo tudi trgovina, izposoja opreme in smučarska šola Alpska šola Bovec.