Spomladi so prodali 800 sezonskih vozovnic, kar je 200 manj kot lani (fotografija je arhivska). Foto: BoBo/Jure Banfi
Spomladi so prodali 800 sezonskih vozovnic, kar je 200 manj kot lani (fotografija je arhivska). Foto: BoBo/Jure Banfi

Direktor Marproma Ranko Šmigoc je za Radio Prvi povedal, da bo cena smučarskih vozovnic letos višja. "Tega nikoli ne delamo z veseljem, a treba je urediti razmerje med stroški in prihodki," je dejal in dodal, da se posledično tudi cenik nekoliko "usklajuje z inflacijo".

Podjetje Marprom, ki upravlja tamkajšnja smučišča, je podražilo vozovnice za 4,7 odstotka, tako bodo dnevne smučarske vozovnice dva evra dražje – za smuko med koncem tedna bo treba odšteti 45 evrov, med tednom pa 41 evrov. Letna sezonska vozovnica se s 550 evrov draži na 576 evrov. Ta je bila v spomladanski predprodaji in drugi, ki se je pravkar iztekla, občutno nižja.

Spomladi so prodali 800 sezonskih vozovnic, kar je 200 manj kot lani, a menijo, da bodo tudi letos dosegli lansko prodajo 1500 sezonskih vozovnic.

Na Pohorju že potekajo priprave na novo smučarsko sezono

Priprave na novo zimsko sezono sicer že potekajo. Novost bo preurejeni otroški poligon Bellevue z novim vlečnim trakom in sankališčem. Na tem je predvideno tudi zasneževanje, tako da sankanje ne bo odvisno le od naravnega snega.

V Marpromu pripravljajo tudi projekt dodatnega vodnega zajetja na Pohorju, s katerim bo Areh postal bolj neodvisen. "Hkrati bi tako lahko delale vse proge, medtem pa bi z novim virom lahko zasneževali predvsem mariborski del," je pojasnil Šmigoc.

Drugi projekt je razširitev zasneževanja na t. i. smučarski progi Habakuk B. Tam želijo postaviti pet fiksnih avtomatskih topov na stebrih, šest avtomatskih mobilnih topov, skupaj s prečrpavališči. "S tem pridobivamo veliko stabilnost tega odseka, ki ima konfiguracijo tudi za treninge, saj je namenjen predvsem športni infrastrukturi, tudi tekmam," je razložil Šmigoc.

Dodal je, da verjame, da bodo s tem izpolnili velik del pričakovanj Smučarske zveze Slovenije, ki je to postavila kot pogoj, da se bodo v prihodnosti še pogovarjali o resnih tekmah na Mariboru. Naložba je ocenjena na 1,2 milijona evrov. Naložbo bi izvedli prihodnje leto, računajo pa, da bi pol milijona prispevala država, preostalo bi pokrila občina.