V Kopru štiri križarke

V Luko, za katero je bil dogodek kar zahteven logistični zalogaj, bo sicer do konca sezone priplulo še devet ladij.

Dopoldanski pogled na potniški terminal ni bil ravno običajen. Štiri Azamarine lepotice so vzbujale pozornost tudi pri mimoidočih, še posebej po dveh covidnih letih, v katerih takšne gneče v Kopru nismo bili več vajeni.

"Letos bomo v sezoni marec – november sprejeli 65 potniških ladij s približno 80.000 potniki. Ko so Benetke opuščale oz. zmanjševale potniški promet, smo mislili, da severni Jadran za potniške ladje ne bo več zanimiv, ampak se je zgodilo ravno obratno," pove vodja Potniškega terminala Luke Koper Mitja Dujc.

Precej gostov z ladij se je podalo na izlete, bodisi v Ljubljano, Lipico ali Bled. Nekateri pa so si Koper in obalo ogledali na kolesu. Prvi vtisi? Potniki so v en glas hvalili lepote Slovenije, pri čemer so mnogi priznali, da dejansko kaj dosti o naši državi ne vedo.

Predstavnike ameriškega ladjarja so s posebnim sprejemom počastili v pretorski palači. Ob tem računajo tudi na medijsko odmevnost dogodka.

"Imamo 10 ali 12 svetovnih novinarjev, novinarjev velikih časopisov, ki se ukvarjajo s potovanji. Od Nast Travel do Travel magazina, torej Angleži in Američani in definitivno bo to velika reklama za Koper," je povedala Jana Tolja iz MO Koper.

Vse goste so popeljali tudi na ogled slovenske obale.