Načrt oblasti za zaščito mesta je uperjen predvsem proti odpiranju restavracij s hitro prehrano, okrepčevalnic in trgovin z alkoholnimi pijačami, v katerih nakupujejo pretežno turisti.
Cilj je preprečiti, da bi mestno jedro postalo še bolj natrpano in da bi v njem prevladale poceni restavracije. V zadnjih letih je namreč število lokalov v Neaplju, ki ponujajo hrano za s seboj, močno naraslo.
Tako naj bi po prepričanju neapeljskih oblasti ohranili tradicionalni in zgodovinski značaj mestnega jedra. Unesco je središče Neaplja za svetovno dediščino razglasil leta 1995.
Tudi številna druga večja mesta v Italiji, med njimi Rim, Firence in Benetke, so že sprejela ukrepe, da bi ustavila spremembe v zgodovinskih središčih na račun cenenih trgovin in lokalov, ki so v prvi vrsti namenjeni turistom.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje