Ena izmed najbolj znanih plaž na Bermudih - Horseshoe. Foto:
Ena izmed najbolj znanih plaž na Bermudih - Horseshoe. Foto:
Povprečna cena hiše na otokih je 1,2 milijona dolarjev.

Še posebej če nameravate za dopust precej zapraviti. Bermudski otoki, veliki 59 kvadratnih kilometrov so avtonomno britansko ozemlje, severno od Karibskih otokov v Atlantskem oceanu. Sestavlja jih 138 otokov, ki so med seboj povezani z mostovi. Prvi so jih naselili britanski pomorščaki leta 1609, ko jim je neurje uničilo ladje. V zadnjem času so postali znani kot pomemben finančni center.

Prihodek na prebivalca enak kot v ZDA
Visoko razvita ekonomija poleg turizma temelji na storitvenem sektorju, saj imajo tuja podjetja tu svoje enote, največ je svetovno znanih zavarovalnic. Prihodek na prebivalca je praktično enak kot v ZDA. Lokalni davčni sistem ne temelji na osebnih prihodkih, ampak na dajatvah pri uvozu izdelkov in davkih na plačilno listo. Zato so posledično visoke tudi prodajne cene.

V St. Georgu stara britanska arhitektura
V glavnem mestu Hamiltonu se nahajata svetovno znani obmorski muzej in akvarij, v katerem lahko za 175 dolarjev zaplavate z delfini. St. George je najstarejše mesto, ki so ga naseljevali britanski kolonisti. V manjših ulicah je še vedno mogoče videti staro britansko arhitekturo s fontanami, trgi in vrtovi.