New York je bil v Seksu v mestu predstavljen kot raj za samske. Foto: Reuters
New York je bil v Seksu v mestu predstavljen kot raj za samske. Foto: Reuters
Miami Beach
Poležavanje na plaži Miami Beacha. Foto: Reuters
Chrysler Building v New Yorku
Največ izbire boste imeli v New Yorku - neuradni svetovni prestolnici. Foto: EPA
Parček ob vodnjaku na Piazzi Navoni


Tokrat vam predstavljamo tri ameriška, japonsko in evropsko velemesto, v nobenem pa ne manjka zabave ali priložnosti za romantiko.

6. Miami
S svojim slovesom bikinijev, plaž in čudovitih teles vas bo obisk Miamija zanesljivo spravil v razpoloženje za ljubezen ali pa vsaj za aferico. A floridsko velemesto ponuja več kot le sonce in pesek – Miami je tudi raznoliko, svetovljansko mesto z obilico možnosti za samske.

Preizkusite se v salsi, preverite živahno gejevsko sceno, obiščite knjigarno z živo glasbo in branjem, če ste literarni tip, obiščite nočne klube, kjer lahko plešete ob boku zvezdnikov. Ljubitelji kulture lahko pokukate tudi v znane trendovske galerije – priložnost izkoristite, da ogovorite simpatične umetniške ljudi.

7. New York
Če iščete damo s stilom, izobraženo, ki se znajde v hektičnem mestnem vrvežu, potem je New York najboljši kraj za začetek vašega iskanja. Gospodje, pomnite: svetovna kulturna prestolnica kipi s samskimi dekleti - National Geographic trdi, da je v širšem območju New Yorka 185.000 več samskih žensk kot moških! Ni čudno, da so dekleta iz Seksa v mestu tako težko našla moško družbo!

Velemestna džungla je polna nočnih klubov, kjer morda najdete koga posebnega za vas, tako vrhunskih restavracij kot poceni stojnic s hotdogi, muzeji, koncerti in še veliko več, tako da vam gotovo nikoli ne bo treba iti na isti zmenek dvakrat.

8. Rim
Ciao bella! Ni se težko počutiti kot Sylvia v Fellinijevem filmu La dolce vita, ko vas italijanski osvajalci v Rimu zasipajo s pozornostjo. Pri tej temni, postavni in z vsemi žavbami (predvsem z obilico briljantine) namazani sorti je spogledovanje tako pogosto in naravno kot dihanje in nevajene ženske turistke se včasih težko uprejo očarljivem šopirjenju in poetičnim šepetanjem.

Če pustimo poklone in globoke poglede ob strani, Italijani bodo objekt svojega poželenja razvajali ob kjantiju in špagetih pod zvezdnatim nebom Piazze Navone. In če najdete ali ne večno ljubezen v Večnem mestu, košček dolce vite vam ne uide – in morda bežna aferica z vašo casanovo.

9. Tokio
Najem hotelske sobe na uro prav gotovo ni tuj koncept, a ko to naredite v Tokiu, je definitivno (malce) manj umazano. V mestu, kjer je zasebnost visoko cenjena, pari, ki iščejo nekaj časa zase, obiščejo enega od Love Hotelov (imenovani tudi hoteli za pare in butični hoteli), ki so predvsem v četrti Shibuya.

Poudarek je na obzirnosti: sobe navadno izberete z gumbom, ključi prispejo prek pnevmatične cevi ali uslužbenca s temnimi očali, številni hotelski izhodi pa olajšajo skrivne pobege. Sobe so opremljene z vsem: z ogledali na stropu, s kadjo za dva in celo s karaokami. Če ste samski na preži v Tokiu, ne bi smeli imeti težav, najti nekoga, s katerim bi delili japonsko pustolovščino.

10. Washington, D. C.
Henry Kissinger je nekoč dejal, da je moč največji afrodizijak, in če se strinjate z njim, ni boljšega kraja od Washingtona, kjer se združita ljubezen in politika. Tako demokrati kot republikanci razpravljajo (in se spogledujejo) ob pijačah bodisi v intimnih klubih bodisi v glasnih športnih barih, medtem ko ponoči osvetljeni spomeniki in muzeji ameriške prestolnice ustvarjajo romantično ozadje.

S pestro mešanico priseljencev iz ZDA in z vsega sveta vam bo gotovo uspelo najti zanimive – in če bo sreča – vplivne zveze.

A. G.