V Parizu romantičnih krajev ne manjka, še posebej, ko pade noč. Foto: EPA
V Parizu romantičnih krajev ne manjka, še posebej, ko pade noč. Foto: EPA
Cerkvica Sacre Coeur na Montmartru je zagotovo ena lepših znamenitosti francoske prestolnice. Foto: RTV SLO
Place Vendome
Če ima vaša izbranka rada drag nakit, je Place Vendome zagotovo kraj, kamor jo morate peljati. Foto: EPA
Sprehod ob Seni ali vožnja z ladjico po reki bosta vaši izbranki zagotovo všeč. Foto: EPA

Pariz je mesto, ki ima poseben čar in kjer en sam obisk ni nikoli dovolj. Poleg tega gresta francoska prestolnica in romantika z roko v roki in ob obisku v dvoje romantike zagotovo ne manjka. Treba pa je poudariti tudi, da Pariz velja za enega dražjih mest na svetu, a ko je v igri izbranka vašega srca in če je ta tista prava, ni greh malo globlje pogledati v desni žep in svoji najdražji privoščiti izleta, ki ga zlepa ne bo pozabila.

Sprehod z roko v roki po ulicah Pariza
Svojo damo lahko ob sončnem zahodu peljete na romantični sprehod po mestu. Montmartre in stopnice pred očarljivo cerkvico Sacre Coeur, uličice okoli Place du Tertre, kjer se zbirajo umetniki, in gostilnice bodo vašo izbranko zagotovo očarali. Na romantični sprehod jo lahko peljete tudi v Latinsko četrt ali pa malo bolj trendovski Marais, zagotovo pa jo bo očaral tudi postanek na mostu čez Seno, Pont des Arts, s cerkvijo Notre Dame v ozadju. Tudi bulevarja Saint Michel in Saint Germain nista od muh in vaša najdražja bo predla od ugodja, ko se bosta z roko v roki sprehajala po dveh od najbolj poznanih ulicah Pariza.

Če hočete z izbranko občudovati razgled na Pariz in njegove luči, jo lahko peljete tudi na Slavolok zmage (Arc de Triomphe), kjer bosta imela enega najlepših razgledov na nočni Pariz, pozneje pa se lahko sprehodita še po Elizejskih poljanah vse do Place de Concorde in uživata v nočnem vrvežu mesta.

Večerja na Eifflovem stolpu - zadetek v polno
Malo globlje boste morali v desni žep pogledati, če boste hoteli svojo drago peljati na večerjo v eno izmed številnih restavracij, ki jih v Parizu ne manjka in kjer lahko gurmani resnično pridejo na svoj račun. Če pa želite na svojo izvoljenko resnično narediti dober vtis, morate vajin izlet v Pariz načrtovati približno pol leta vnaprej in rezervirati mizo v restavraciji Jules Verne v drugem nadstropju Eifflovega stolpa, kjer bosta ob večerji za najmanj 200 evrov uživala v razgledu na luči mesta.

Na večerjo pa lahko svojo drago peljete tudi na eno izmed ladjic, ki vozijo po Seni, kjer lahko ob francoskih specialitetah uživata še ob pogledu na vse največje pariške znamenitosti.

Nakit ali nov kos garderobe?
Svojo izbranko lahko, če je vaše finančno stanje zadovoljivo, peljete tudi na najdražji pariški trg Place Vendome, kjer se gnete draguljarnic, ki kar kličejo po vaših zelencih, ki jih boste porabili za nov kos nakita za svojo najdražjo. Brez dvoma vam bo, če ji je to pač všeč, zelo hvaležna, enak odziv pa boste dobili, če jo boste popeljali na nakupovalni sprehod po aveniji Montaigne, kjer domujejo vsi največji svetovni modni kreatorji.

Priložnosti za romantiko - tisto bolj preprosto kot tako, kjer boste morali na široko odpreti denarnico - v Parizu torej ne manjka. Od vas pa je odvisno, kako boste svoji najdražji pripravili izlet, ki ga še dolgo ne bo pozabila.

A. G.