Skoraj desetletje dolga državljanska vojna je omejevala alžirske turiste. Zdaj, ko se vojna umika, pa popotniki počasi prihajajo spet v starodavno državo oaz in ozkih ulic. Foto: EPA
Skoraj desetletje dolga državljanska vojna je omejevala alžirske turiste. Zdaj, ko se vojna umika, pa popotniki počasi prihajajo spet v starodavno državo oaz in ozkih ulic. Foto: EPA

V petih fotozgodbah si tako lahko ogledate 53 krajev, ki se jih po izbiri spletne izdaje New York Timesa letos splača obiskati. Začeli smo z Laosom in Lizbono, nadaljevali s Hvarom, Libijo in Syltom, Iranom, Buenos Airesom, Malavijem, Velikonočnim otokom, končujemo pa z Vietnamom, dolino Barossa in Tokajem.

Po čem je znan San Diego? Gre za eno najstarejših naselbin Evropejcev na zahodni obali ZDA. Poleg tega pa mesto zaznamuje tudi mehiška kultura, zato morate nujno obiskati kakšno od mehiških restavracij.
Južna obala Španije niso le številni hoteli in golfigrišča. Malaga s svojimi muzeji in spomeniki predstavlja pomembno kulturno središče, vključno z mavrsko trdnjavo iz 11. stoletja.
Puerto Plata je hrupno obalno letovišče v Dominikanski republiki, ki naj bi postalo še hrupnejše. Zabava naj bi se začela že na letalu na poti na počitnice, nadaljevala pa v številnih klubih.
London najverjetneje ne potrebuje posebne predstavitve. London so Buckinghamska palača, Big Ben, bobbyji, London Eye, številni muzeji (ki so vsi državni in zato nimajo vstopnine) ... Foto: RTV SLO
Tri desetletja po padcu Sajgona je mesto, ki se zdaj imenuje Hošiminh, postalo neobičajna popotniška destincija, kar pa ne pomeni, da boste v Vietnamu sami. Nasprotno! Foto: EPA
Essaouira je maroško pristaniško mesto, ki ni poznano le po svojih starodavnih ulicah, ampak tudi po plažah za deskanje in zabavah. Že desetletje vsak junij gosti svetovni glasbeni festival, ki na pet dni glasbe, umetnosti in prijateljevanja privabi do 250.000 ljudi.
Se želite hitro in na skrivaj poročiti? Skočite v Las Vegas. Da Las Vegas prinaša dobiček, je ugotovil tudi mogotec Donald Trump, ki bo spomladi v tem puščavskem mestu odprl svoj hotel s 1.282 sobami. Obljublja, da bo postal najbolj sapo jemajoča stavba nočnega Las Vegasa.
Avstralska Barossa Valley (ne, ne gre za portugalsko) je dom ene najstarejših vrst vina na svetu, shiraz. Prvi zapisi o gojenju trte segajo v leto 1840, dolina pa ljubiteljem dobre kapljice ponuja več kot 60 vinarn in številne pokušnje sira.
Še en, za ljubitelje dobrega vina, obiska vreden kraj je Tokaj na Madžarskem. Vino z enakim imenom si pridobiva sloves kakovostnega vina, še posebej desertno vino pšenične barve.
Broadway je nazaj! Stavka je preteklost in vse je nared za številne predstave (The Homecoming, Come Back, Little Sheba, Sunday in the park with George), ki se bodo začele igrati še pred majem. Razočarani pa ne bodo niti ljubitelji pouličnega gledališča. Foto: EPA