Laos je najnovejša zvezda Indokine. Antična mesta, kot je svetišče Wat Phou, hiše na vodi, ki plujejo vzdolž Mekonga, in svetovni popotniki, ki si želijo obiskati Luang Prabang. Foto: EPA
Laos je najnovejša zvezda Indokine. Antična mesta, kot je svetišče Wat Phou, hiše na vodi, ki plujejo vzdolž Mekonga, in svetovni popotniki, ki si želijo obiskati Luang Prabang. Foto: EPA

Izbira je velika. Začne se z Laosom in konča z New Yorkom, vmes se najdejo tudi Hvar, Kuvajt in Velikonočni otoki. Za vsakega je nekaj. Če ste avanturistične narave, vam ponujamo več kot dovolj razlogov, da napolnite svoj nahrbtnik in se odpravite v svet.

Vsak teden bomo objavili novih deset krajev, prihodnji petek torej pričakujte novo potovanje.

Turisti, ki so želeli skleniti dobro kupčijo, so dolgo časa potovali v Lizbono, saj je bila med mesti, katerega obisk si lahko privoščimo. A nova podoba Lizbone ponuja predvsem užitke za ljubitelje kulture. Obiščete lahko novi muzej Berardove kolekcije, ki mu ne manjka sodobne umetnosti, konec leta pa se odpira še muzej oblikovanja in mode. Foto: RTV SLO
Tunizija ponuja stilsko zasnovane majhne hotele, velikokrat v starih mestnih hišah, peščene plaže pa so znane že po vsem svetu. Tunizijski otok Djerba pa se uvršča na prvo mesto med vzhajajočimi zvezdami turističnih destinacij. Foto: MMC RTV SLO
Mauritius ponuja peščene bele plaže, da bi privabil bolj zahtevne turiste, pa odpira vse več novih hotelov, ki ponujajo različne restavracije in celo terme.
Peti in šesti naj kraj, ki ga je treba obiskati, sta Mid-Beach in South-Beach v Miamiju. Ob plažah se bodo letos odprli številni novi luksuzni hoteli. Enega je oblikoval celo Nizozemec Marcel Wanders.
Maldivi so si po cunamiju leta 2004 opomogli in postali prava turistična destinacija. Odprli naj bi celo hotel, katerega večina sob bo postavljenih nad morsko gladino, kar bo omogočalo, da si bogato morsko življenje ogledate kar iz postelje.
V Dolini smrti domuje več kot 1.000 vrst divjih rož, ki so najlepše spomladi. Še je torej čas, da si rezervirate vse potrebno za ogled.
Courchevel je ekskluzivna francoska smučarska vasica, ki je v zadnjem času prepolna ruskih bogatašev.
Libiji gre, potem ko so Američani pred štirimi leti preklicali prepoved potovanj, odlično (vsaj kar se turizma tiče). Ob sredozemski obali, na grških in rimskih ruševinah raste letovišče, ki pa za zdaj sameva zaradi zamud pri dodeljevanju vizumov in zavračanja turistov, katerih potni listi niso prevedeni v arabščino.