Na spletni strani MSNBC so definicijo, kaj je to seksi, postavili na zgornji način in pri tem dodali, da je popoln pobeg možen le na otok. Pri tem pa poudarjajo, da ni toliko pomembna dejanska fizična oddaljenost otoka od ostalega sveta, temveč občutek oddaljenosti.

S takšnim občutkom odmaknjenosti se nato sprostijo vse ovire, domačini so prijaznejši, dovzetnejši in brez predsodkov, pa tudi manj dejansko postane več. Pri tem sploh ni pomembno, ali je to otok brez vrveža ali pa finančni center.

A. M. / B. K.

Mikonos je grški otok, ki je včasih veljal za središče zabave. Množice danes pritegne predvsem zaradi svoje lepote, večerji ob sončnem zahodu, opazovanja galebov...
Fernando de Noronha je eden od otokov oddaljenega vulkanskega arhipelaga. Na eni strani je morje prečudovito mirno, na drugi strani pa ponuja vznemirljive valove.
Anguilla je znana po svojih 33 plažah, ki so za mnoge najlepše v Karibih. Tu ne boste našli gromozanskih hotelov, glasnih družin z otroki ali turistov na križarjenju.
Hong Kong je mesto, ki diha po svoje. Zaradi številnih dobrih restavracij in klubov v katerih lahko preplešete noč, je priljubljen med ljubitelji zabave z vsega sveta.
Havajski otok Kauai je popoln kraj za zaljubljen par, saj ponuja mir in čudovite plaže, kjer bosta zaljubljenca imela čas samo drug za drugega.
Caye Caulker spominja na še en otok, kjer je doma glasba in sproščenost - Jamajko. Ob lahnem vetriču, ki piha ves časi, boste lahko pozabili na vsakdanje skrbi.
Kaj bi še lahko povedali o Manhattnu? Raj za tiste, ki iščejo dobro hrano, dobro kapljico in tiste, s katerimi bi to lahko delili. Foto: EPA
Ischia je zelen, s soncem obdan otok, na katerem lahko dneve preživljate s pohajkovanjem po pobočjih ali pa se namakate v tamkajšnjih termah.
Vieques je bil včasih oporišče ameriške mornarice, zato se mu še danes uspe izogibati množičnemu turizmu. Tu boste našli dolge plaže brez gneče.
Miami Beach je mesto, kjer se zabava odvija vse leto, bljub temu pa ne smete zamuditi plaže same.