Foto:
Foto:
Vratolomne vožnje z vlakci smrti so pravi adrenalinski užitek za pogumne. Foto: RTV SLO/A.K.K.
Otroci bodo uživali v otroškem kraljestvu. Foto: RTV SLO/A.K.K.

Najmanj preglavic vam bo povzročal organiziran obisk s katero od turističnih agencij, ki bo poskrbela za prevoz in vstopnice. Če se na izlet odpravljate v lastni režiji, krenite na pot sproščeni in pripravljeni na morebitno čakanje v koloni. Po dokaj tekoči vožnji po italijanskih avtocestah se bo promet v bližini Benetk zagotovo zgostil in zaradi ožanja avtomobilskih pasov po cestninskih postajah upočasnil. Po prihodu v Gardaland vas bo pričakalo veliko parkirišče, tako da s parkiranjem ne boste imeli težav, bo pa nekaj čakanja v vrsti za vstopnice.

Preveč prtljage vas bo le oviralo
Odločite se, kaj boste nosili s sabo in kaj pustili v vozilu, saj vas bo preveč prtljage le oviralo. Pozabite na dragocene fotoaparate ali kamere, ki so preveliki, da bi jih lahko spravili v žep. Na vožnjah nahrbtnikov in torb ne smete imeti s sabo ampak jih morate v večini primerov odložiti, še preden se postavite v čakalno vrsto. Škoda bi bilo, da bi vam nenehna skrb za vaše imetje pokvarila adrenalinski užitek divje vožnje z vlakci smrti. Pri nekaterih vožnjah lahko svoje nahrbtnike odložite, tik preden sedete v vagonček ali viseči stol, in jih vzamete, ko se omotični in hripavi od kričanja komaj postavite pokonci.

Bolje je, da oblečete oblačila s prostornimi žepi z zadrgo, kamor boste spravili dokumente, denar in fotoaparat. Ko se boste odpravili na eno izmed mnogih vodnih voženj se zavedajte, da boste mokri, zato oblecite hitro sušeča oblačila, v kislem vremenu pa ni odveč lahka vetrovka.

Park je velik in na pogled razdeljen na dva dela, ki se razprostirata levo in desno od vhoda. Večina obiskovalcev se najprej odpravi na levo stran, ki je bližje vhodu, zato svetujem, da greste najprej desno, kjer bo obiskovalcev manj. Ko se boste dodobra nauživali na adrenalinski sekvoji in vlakcu smrti, mirno pluli po svetu faraonov, obiskali piratsko ladjo in druge zanimivosti, bo polovica dneva že mimo. Takrat se odpravite še v drugi del, kjer je znameniti Blue Tornado, saj bo tam največja gneča že mimo.

Obisku Gardalanda se je dobro izogniti v avgustu, ko je zaradi italijanskih počitnic precejšnja gneča. Še bolje je, da park obiščete med tednom. Če imate več časa, si privoščite mini počitnice, saj vam okolica Gardalanda ponuja možnost kopanja ali veslanja v čudovitem Gardskem jezeru, prenočite pa lahko v številnih hotelih ali zasebnih sobah.

A.K.K.