V sredo je minilo pet let od odprtja stolpa, ki je postal eden najbolj obiskanih turističnih objektov v državi, skupno si ga ogledalo več kot 446.000 obiskovalcev. Foto: BoBo
V sredo je minilo pet let od odprtja stolpa, ki je postal eden najbolj obiskanih turističnih objektov v državi, skupno si ga ogledalo več kot 446.000 obiskovalcev. Foto: BoBo

Po dveh mesecih zaprtja zaradi epidemije novega koronavirusa stolp obratuje s polno paro in novimi vsebinami naprej, kar se je obrestovalo že avgusta, ko je bil obisk večji za dobrih 3000 obiskovalcev več kot avgusta lani.

Kot so sporočili s Turistične zveze Lendava, ki upravlja stolp, so ga po majskem odprtju obiskovali predvsem posamezniki iz Slovenije, v počitniškem času pa tudi družine in manjše skupine, k čemur so zagotovo pripomogli tudi turistični boni.

Ponudbo so prilagodili razmeram, predvsem za posebna doživetja za obiskovalce. Tako so sredi avgusta dva zaporedna večera za skupno 60 ljudi pripravili večerjo z razgledom na razgledni ploščadi, kar je poželo veliko zanimanja. Kulinarično razvajanje na edinstvenem mestu je bilo razprodano v štirih dneh.

Dodatno ponudbo v neposredni bližini bi radi približali mlajšim ciljnim skupinam, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij. Tako med drugim v prihodnjem letu načrtujejo postavitev 500 metrov dolge jeklenice.

Vrhunec praznovanja
Ob peti obletnici obratovanja stolpa v sodelovanju z društvi in ponudniki ves teden pripravljajo program in obogateno ponudbo. Med drugim so pripravili razstavo fotografij v kupoli stolpa, posebno akcijo za obiskovalce, fotografiranje s Piroško, bogato kulinarično ponudbo v hiškah in na stojnicah ter vinski večer s koktajli.

Vrhunec praznovanja bo danes, ko se ob stolpu predstavljajo vinarji in ponudniki kulinarike, za popoldanske ure pa so pripravili tudi glasbeni program.