Foto: EPA
Foto: EPA

Povezave z Brnika v Helsinke bodo na voljo vsak ponedeljek, torek, četrtek in soboto, z odhodom z Brnika ob 9.25 in prihodom v Helsinke ob 13.05 po krajevnem času, in sicer z letalom airbus A319.

"Izjemno nas veseli, da se Finnair po treh letih vrača in nas znova postavlja na njegov zemljevid poletov. Turističnim in poslovnim potnikom tako približuje Finsko in Slovenijo, po sproščanju omejitev potovanj v azijskih državah pa vzpostavlja tudi pomemben most za ponovne prihode azijskih turistov v Slovenijo," je vrnitev finskega prevoznika pospremila Babett Stapel, poslovodna direktorica upravljavca ljubljanskega letališča Fraporta Slovenija.

Finnair bo potnikom prek domačega letališča Helsinki Vantaa namreč ponujal tudi možnosti povezovalnih poletov naprej v Azijo.

Kot je dejala Stapel, je potniški letalski promet v prvih treh mesecih letos dobro okreval, z vsakim novim tednom poletnega voznega reda pa bo še živahnejši.

Od pred kratkim je mreža poletov sicer dopolnjena s tremi povezavami – v Amsterdam, na London Heathrow in v Prištino, povečalo se je število tedenskih poletov v Bruselj, Zürich in Varšavo. Kmalu pričakujejo tudi pogostejše polete v Frankfurt.

Mrežo povezav bodo v Fraportu Slovenija v poletnem voznem redu, ki je v veljavi od 26. marca, dopolnili še prevozniki Transavia France s poleti na Pariz Orly, Air Montenegro v Tivat in Israir Airlines v Tel Aviv. Grški letalski prevoznik Aegean Airlines pa bo na začetku junija vzpostavil nove redne polete v Atene, in sicer dvakrat tedensko.

Skupaj bo v poletnem voznem redu potnikom na voljo 21 rednih letalskih povezav z 18 prevozniki.

Med čarterskimi poleti so v upravljavcu ljubljanskega letališča izpostavili najbolj priljubljene destinacije na grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba poletov (Vittoria, Santiago de Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona, Tenerife). S čarterji bodo organizirana tudi potovanja na Malto, Portugalsko (na Madeiro, Azore in v Porto), Islandijo, Zelenortske otoke, v Tunizijo, Jordanijo, na Nizozemsko in v Latvijo.