370 potnikov odpotovalo v Egipt

Turistične agencije so pripravile kar nekaj počitniških aranžmajev v Egiptu, na Tenerifu in Madeiri. V soboto se je na čarterski let proti Egiptu vkrcalo 370 potnikov.

Prvi potniki so na letališče začeli prihajati že ob šesti uri. "Občutki so lepi, da bomo šli malo na toplo, drugače bi šli kam drugam, ampak se ne da," je povedal eden izmed njih. "Veseli smo, komaj čakamo dopust, da se malo spočijemo in da malo zamenjamo okolje," pa je odločitev za oddih komentiral drugi. Veselje je bilo videti tudi pri mlajši potnici: "Hitro je prišlo. Ko se veseliš nečesa, hitro pride."

Slovenski potniki so poleteli proti Egiptu.  Foto: EPA
Slovenski potniki so poleteli proti Egiptu. Foto: EPA

Nekateri so že res težko čakali tudi na toplo vreme – na letališče so prispeli kar v poletni opravi.

"Zelo smo veseli, da smo se lahko vrnili nazaj v stare čase, da bomo lahko ljudem pričarali vsaj del nekih lepih počitnic tudi letos," je vtise strnila Barbara Peternel iz turistične agencije Palma.

Vendar pa je epidemija še vedno realnost, potniki so se morali pred odhodom testirati s PCR-testom, vseh predpisanih ukrepov pa se bodo morali držati tudi na sami destinaciji. "V teh skupinskih notranjih prostorih je treba nositi masko, tukaj govorimo o hotelu, enako velja tudi na poti do hotela, v prostorih ob plaži in zunanjih prostorih pa so lahko brez mask," pa je ukrepe opisal Miha Širca iz turistične agencije Kompas.

Preventivnih ukrepov pa so vajeni tudi potniki. Kot so povedali, je to postalo "že kar samoumevno, tako da s tem ni težav".

Ob povratku bodo morali ponovno opraviti PCR-test, testirajo se lahko na brniškem letališču. Testiranje pa ni potrebno za tiste, ki so covid-19 že preboleli ali pa so bili cepljenji.