Bike park za zdaj omogoča spust po dveh različnih progah. Foto: Pixabay
Bike park za zdaj omogoča spust po dveh različnih progah. Foto: Pixabay

Ob otoplitvi vremena se poleg običajnih kolesarskih stez odpirajo tudi proge za spust z gorskimi kolesi. Tako se odpira tudi Bike park Pohorje, kjer so ob vstopu v novo kolesarsko sezono dnevne vozovnice na prodaj po promocijskih cenah, in sicer 27 evrov za odrasle, 23 evrov za mladino in 18 evrov za otroke. Te cene bodo veljale od 15. aprila do ponedeljka, 18. aprila.

Spusti z gorskimi kolesi so v kolesarskem parku na mariborskem Pohorju sprva mogoči po zgornjem delu proge Flow in v nadaljevanju po progi World cup. Prvi dan sezone je stekla tudi prodaja letnih kolesarskih vozovnic, ki za odrasle stanejo 380 evrov, za mladino 320 evrov in za otroke 200 evrov. Veljajo pa tudi že skupne evropske vozovnice Gravity card.

Krožna kabinska žičnica bo od petka do velikonočnega ponedeljka neprekinjeno krožila od 10. do 17. ure, poleg tega pa bo opravila še vožnje ob polni uri po voznem redu. Zatem bo v torek in sredo gondola zaradi dokončanja popravila mirovala, tako da bo omenjena dneva zaprt tudi bike park.

Že od četrtka bosta nato žičnica in kolesarski park znova na razpolago obiskovalcem. Pri tem bodo začele veljati redne cene dnevnih vozovnic – od petka do nedelje in ob praznikih 35 evrov za odrasle, 30 evrov za mladino in 24 evrov za otroke, od ponedeljka do četrtka pa 27, 23 in 18 evrov.