Vidoviti Milan v akciji. Foto:
Vidoviti Milan v akciji. Foto:
Tarotu je tako predan, da si je dal karte vtetovirati na podlaht.

Milan Radonjić, kot je pravo ime najbolj edinstvenega TV-jasnovidca, se je pred kratkim svoje veščine tarota odločil demonstrirati še hrvaškemu TV-občinstvu. "Če se želite poročiti s Severino, nalepite njeno sliko na vrata WC-ja," je eden izmed njegovih napotkov. Te preda samozavestno, z resnim obrazom.
Da je Vidoviti Milan popolna uspešnica na Balkanu, priča milijonska gledanost videoposnetkov njegovih prerokob na najrazličnejših spletnih portalih. Med vsako oddajo želi Vidovitega Milana, po izobrazbi sicer ekonomista, poklicati na sto tisoče gledalcev s celotnega prostora nekdanje Jugoslavije. Klicatelji želijo odgovore na nešteta vprašanja, ki jih zanimajo, Milan pa pove, da so najpogostejša ljubezenska in o dobitku na loteriji.
"Poslušajte Whitesnake in boste zanosili"
Čeprav Milan s svojim specifičnim nastopom in duhovitimi odgovori predvsem zabava občinstvo, se sam s svojo veščino ukvarja izjemno resno in predano. Najtežje mu je pojasniti gledalcem, da morajo predvsem pomagati sami sebi in da tarot ne nudi vseh odgovorov na vsa njihova vprašanja. No, nas bi lahko pretental.
Klicateljem namreč izstreli kot iz topa zabavne in prijateljske nasvete v slogu "Vaš sin bo dobil vizum, ko postane astronavt" ali "Obogateli boste, ko v grmovju za hišo najdete polno vrečo denarja" in "zanosili boste čez sedem dni, če boste vsak dan brali Ostržka". Pa še: "Poslušajte Vajtsnejk (Whitesnake, op. a.) in boste zanosila." Ima tudi zlovešče sporočilo za Facebookove uporabnike: "Leta 2012 bodo vsi uporabniki Facebooka pogubljeni, vsi, ki ustvarjajo lažne profile in skupine, pa bodo postali invalidi." Milanova domišljija je brezmejna.
Skrivnost uspeha? Popolna iskrenost.
Njegova pot do slave je bila trnova, začela pa se je v beograjskem predmestju Mladenovac. Mladi Radonjić se je ukvarjal z najrazličnejšimi posli, od natakarstva, prodajanja na tržnici do gradbeniških del. Svoj hobi je Milan počasi pretvoril v posel. Nekaj časa je preživel v Indiji, na televiziji pa je začel delati leta 2005 na raznih nepomembnih TV-programih, preden je osvojil bosanski trg. Skupno je imel svoje TV-minute na 30 postajah.
Milan pravi, da je svoj dar za jasnovidnost odkril že v zgodnji mladosti, svojo prepoznavnost pa si razlaga s tem, da je predvsem iskren in da govori odkrito, ne pa tisto, kar bi si ljudje želeli slišati. Na svojih podlahteh nosi tetovaže tarotkart, na eni roki karto, ki predstavlja stabilnost, in na drugi karto, ki pomeni zmago, pred kratkim pa je dodal še karti moči in intuicije. V prostem času igra šah in kitaro.
V spodnjih posnetkih nekaj Vidovitih "biserov".