Večina igralcev loterije tovrstna sreča ne bo doletela nikoli. Foto: AP
Večina igralcev loterije tovrstna sreča ne bo doletela nikoli. Foto: AP

Prebivalka ameriške zvezne države Delaware je imela neizmerno srečo. 70-letnica je namreč prejšnji mesec na bencinski črpalki kupila dve hitri srečki, katerih dobitek se pokaže šele po tem, ko kupec s posebnih polj spraska premaz.

Ena izmed njiju ji je prinesla kar 100.000 ameriških dolarjev (okoli 100.155 evrov). Srečnica iz Newarka je dobitno srečko unovčila šele teden dni pozneje, nagrado je prevzela na sedežu delawarske loterije v glavnem mestu Dover. Dosežek je na poti domov takoj praznovala z nakupom še treh hitrih srečk, ki si jih je privoščila v eni izmed trgovin.

Z eno izmed njih je osvojila glavni dobitek, ki je znašal kar 300.000 ameriških dolarjev (okoli 300.466 evrov). "Samo sedeli sva tam in nisva mogli verjeti. Popolnoma noro je bilo," je dejala Američanka, ki je zaradi ohranjanja zasebnosti prosila, da njeno ime ostane skrivnost, na potovanju v Dover pa jo je spremljala najboljša prijateljica, poroča Guardian.

Nemudoma sta se vrnili na sedež državne loterije in prevzeli plod njene sreče. 400.000 ameriških dolarjev (okoli 400.622 evrov) naj bi bila njena največja zmaga na loteriji Delawara, odkar jo je začela igrati pred sedmimi leti. Srečna dobitnica namerava večino svojega dobitka vložiti v pokojninski sklad, ker pa praskanje srečk obožuje, ne razmišlja, da bi se temu v prihodnosti odpovedala.

V Delawaru loterijski dobitki niso obdavčeni

Večine igralcev loterije tovrstna sreča ne bo doletela nikoli. Po besedah delawarske loterije naj bi bila možnost, da nekdo zadene nagrado v vrednosti 100.000 ameriških dolarjev, ena proti 120.000, verjetnost za 300.000 dolarjev, pa je ena proti 150.000.

Loterijski dobitki so v Ameriki večinoma obdavčeni kot redni dohodek, Delaware je v tem primeru opazna izjema. Tam za tovrstne dobitke ne velja 6,6-odstotni davek, zato je to eden najboljših krajev za zadetek na loteriji.