Najstarejšo obrt na svetu - prostitucijo je vodila 80-letna babica. Foto: epa
Najstarejšo obrt na svetu - prostitucijo je vodila 80-letna babica. Foto: epa
Starka se bo zaradi šibkega zdravja verjetno izognila ječi. Foto: epa

Policisti iz mesta Lindenwold v ameriški zvezni državi New Jersey so bili nad odkritjem osupli.

80-letno Vero Tursi, ki je vodila verigo, imenovano August Playmates, so po tajni operaciji priprli prejšnji mesec, sama pa je vodenje nedovoljenega posla tudi priznala. V posel naj bi se spustila, da bi lahko plačala stroške socialnega zavarovanja.

Policisti so se je usmilili
Policisti so potrdili, da je Tursijeva obrt, ki jo je prevzela od pokojne hčerke, vodila v dvoposteljnem apartmaju. Za oddajo sobe je dobila 60 dolarjev od vsake stranke, ki je prostitutki za uro seksualnega užitka plačala 160 dolarjev.

Policist pod krinko, ki je starko razkril, je dejal, da ob prvem telefonskem pogovoru ni mogel oceniti, koliko je ženska stara, je pa mislil, da ima težave z dihanjem. Kljub nedovoljenemu poslu pa policisti ob prihodu v apartma "ljubezni" Tursijeve niso odpeljali na policijsko postajo, ker naj bi bila prešibkega zdravja.

Babico so obtožili samo vodenja prostitucije, za kar je, če bo spoznana za krivo, predvidena kazen do 5 let zapora. Vseeno pa je bolj verjetno, da bo zaradi svoje starosti prejela samo pogojno kazen, so povedali na policiji.