Mojstri čokolade so izdelali tudi znamenite terakotne vojake. Foto: EPA
Mojstri čokolade so izdelali tudi znamenite terakotne vojake. Foto: EPA

Čokoladni zid je izdelan iz temne in bele čokolade in bo predstavljen kot ena izmed sladkih znamenitosti festivala Čokoladna dežela, ki bo za obiskovalce vrata odprl konec tega meseca.

Čokoladni mojster Vang Čilu je za Reuters dejal, da je bila gradnja čokoladnega zidu prav tako velik "arhitekturni" podvig. Na eni strani so morali mojstri zagotoviti trdnost zidu, na drugi pa doseči podobnost s pravim Kitajskim zidom. Izziv zanje pa je bila tudi priprava čokolade, ki se do začetka razstave ne bo stopila.

Cilj: Kitajcem približati čokolado
Ustvarjalci so za izdelovanje čokoladnih različic znamenitosti njihove dežele - med njimi je tudi slovita terakotna vojska - porabili skoraj 80 ton sladke pregrehe. Glavna organizatorka razstave Tina Dženg upa, da bodo z razstavo Kitajcem približali čokolado in tako pospešili njeno prodajo.

"Čokolada na Kitajskem nima tisočletne zgodovine kot na Zahodu, kjer je samoumevna, kot npr. mleko ali sadje," pravi Džengova in dodaja, da pri razstavi sodelujejo s številnimi proizvajalci čokolade, tako domačimi kot tujimi.