Nad priljubljeno družabno igro se navdušujejo stari in mladi. Foto: EPA
Nad priljubljeno družabno igro se navdušujejo stari in mladi. Foto: EPA

Monopoliji so se prej razlikovali po državah, zdaj pa pripravljajo svetovno izdajo, na kateri bo 22 mest z vsega sveta, med njimi morda tudi Ljubljana. Na strani www.monopoly.com namreč zbrali 68 najbolj zaželenih svetovnih lokacij, med katerimi se je znašla tudi slovenska prestolnica.

Na omenjeni spletni strani lahko enkrat na dan za svojih najljubših deset mest glasuje vsak uporabnik, ki se registrira. Poleg izbranih mest se bosta na igralni plošči znašla tudi dva jokerja, ki ju bodo uporabniki izbrali s seznama več kot treh milijonov lokacij po vsem svetu, ki se niso uspele uvrstiti na seznam 68 favoritov.

Še nekaj tednov
Glasovanje za "top" mesta bo trajalo do 28. februarja, vmesne rezultate pa bodo zaradi strahu pred manipulacijo skrili od 17. februarja. Nato bodo 29. februarja objavili še 20 lokacij, izbranih izmed prej omenjenih treh milijonov, ki se bodo do 9. marca borile za mesto enega od jokerjev na igralni plošči.

Na repu lestvice
Vas zanimajo trenutni rezultati? Za zdaj najbolje kaže Montrealu, Parizu in Londonu, ki so na prvih treh mestih, srečno dvajseterico pa zaokrožuje Amsterdam. In Ljubljana? Naši prestolnici za zdaj ne kaže najbolje. Je šele na predzadnjem, 67. mestu!