Le nekaj ur po tem, ko je 23-letna Madison L'Insalata v intervjuju za New York Post povedala, da ima rada tako moške kot ženske, je prejela klic Jima Smitha, direktorja lepotnega izbora za miss Staten Island, ki ji je sporočil, da so se organizatorji odločili, da se parade sv. Patrika ne more udeležiti.

Dotični organizator, Larry Cummings, trdi, da je udeležbo L'Insalati prepovedal zaradi "varnostnih razlogov".

"Tega nikakor nisem pričakovala," je za CNN povedala L'Insalata, ki je nameravala hoditi na paradi, oblečena v mavrične barve. "A ko sem to slišala, sem bila šokirana in malce razburjena."

Smith je za CNN dejal, da ni vedel, da bo L'Insalata medijem razodela, da je biseksualna, zato je bil presenečen, ko ga je Cummings poklical ‒ ni pa ga presenetila njegova odločitev.

"Vedel sem, da ga ne bo nihče prepričal v nasprotno," je dejal. "Zato sem moral jaz poklicati Madison in ji povedati. To je bilo zame zelo težko. Počutil sem se stisnjenega v kot. To je bil eden največjih dogodkov leta na Staten Islandu."

"Alfa samci, ki ne morejo preboleti mavrice"

Tožilec okrožja Richmond Michael McMahon dvomi, da je Cummingsa skrbela varnost lepotne kraljice. "Newyorška policija je zadolžena za varnost udeležencev parade," je pojasnil McMahon. "Zaupam jim. Tako odločitev bi prepustil njim in mislim, da Cummingsov argument ni ravno tehten."

Miss Staten Islanda pa ni bila edina, ki je niso spustili na parado. Newyorški mestni svetnik Joseph Borelli, katerega okrožje vključuje tudi del Staten Islanda, je dejal, da ga niso spustili na parado, ker je nosil značko mavričnih barv v podporo skupnosti LGBTQ.

"Hotel sem nositi majceno značko v znak solidarnosti, a so me funkcionarji parade fizično blokirali in se postavili pred mano. Izrecno so mi povedali, da ne morem korakati na paradi z mavrico," je povedal Borelli za CNN. "60-letni moški, ki se obnašajo kot otroci ‒ alfa samci, ki ne morejo preboleti moje značke. Sramota. To so ljudje, ki si izmišljujejo pravila brez razloga."