Bo je prišel v Belo hišo, v kateri sta ga pozdravila Barack Obama in hči Sasha. Foto: Reuters
Bo je prišel v Belo hišo, v kateri sta ga pozdravila Barack Obama in hči Sasha. Foto: Reuters

Identiteta "prvega ameriškega kužka" še ni uradno razkrita, po poročanju Washington Posta pa naj bi šlo za šestmesečnega portugalskega vodnega psa, ki ima večino telesa prekritega s črnim krznom, le na prsih, tačkah in bradi ima bele lise. Predsednikova družina se je za to pasmo odločila, ker je primerna za otroke z alergijami.

Bo že očaral prvo družino
Obamovima hčerkama, 10-letni Malii in 7-letni Sashi, je prikupnega štirinožca podaril bližnji družinski prijatelj, demokratski senator Edward Kennedy iz Massachusettsa, ki ima več takšnih psov. Kot piše Post, sta deklici kužka poimenovali Bo, po mački njunih sestričen. Bo je menda že očaral prvo družino in za zdaj še niso imeli težav z uničevanjem pohištva, saj se je kuža uril pri pasjih trenerjih Kennedyjevih.

Obama je že novembra lani razkril, da je hčerkama obljubil kužka za potrpežljivost med njegovo volilno kampanjo. Uradno predstavitev "prvega psa" v Beli hiši načrtujejo za torek.

Portugalski vodni pes je precej redka pasma, ki pa je zadnje čase vse bolj priljubljena, ker ne pušča dlak in je zato hipoalergena. Ker ima starejša hči Malia težave z alergijami, so se Obamovi odločili prav za takšnega psa.

A. K.