Čudovit pogled pod morsko gladino. Foto:
Čudovit pogled pod morsko gladino. Foto:
Hamilton Island
Uživanje na sanjskem otoku lahko prinese tudi zaslužek.
Hamilton Island
Zvečer pa na sprehod po obali.

Kot piše na spletni strani, bodo naloge upravitelja otočja Whitsunday Islands s sedežem na najbolj obljudenem otoku Hamilton Island "manjša opravila" (hranjenje želv, opazovanje kitov, sprejemanje pošte otočanov ...), pomebnejše pa bo poročanje o dogajanju prek spletnih novic in blogov za uradno turistično stran Tourism Queensland in za ves svet.

Za "najboljšo službo na svetu" se je do izteka roka 23. februarja do 9.59 po tamkajšnjem času prijavilo 34.684 kandidatov iz več kot 200 držav sveta. Nad velikim odzivom je bil presenečen tudi minister za turizem Desley Boyle. "Malo pred iztekom roka je prišlo še več kot 7.500 prijav za sanjsko službo," je dejal Boyle, ki ni pričakoval takšnega odziva.

V pol leta skora 80.000 evrov
Veliko zanimanje za službo upravitelja gre gotovo pripisati dobremu plačilo, saj bo srečnež z manjšimi opravili v čudoviti naravi v pol leta zaslužil skoraj 80.000 evrov. Gre za marketinško kampanjo tamkajšnjega turističnega urada, s čimer želijo na manj znanih krajih obuditi turizem. Največ prijav za sanjsko službo, in sicer 11.565 je prišlo iz ZDA, sledi Kanada z 2.791, Velika Britanija z 2.262 in Avstralija z 2.064 prijavami.

3. marca bodo na uradni spletni strani objavili 50 kandidatov, ki so se uvrstili v ožji izbor. Sledil bo še drugi krog, in sicer bo 10 kandidatov izmed 50 izbrala turistična agencija Tourism Queensland, 11. kandidat pa bo tisti, ki bo prejel največ glasov uporabnkov spletne strani. Izmed 11 izbranih kandidatov bodo nato na otoku Hamilton 6. maja izbrali srečneža, ki bo lahko za pol leta postal upravitelj otoka.

Med prijavljenimi tudi 44 Slovencev
Med več kot 34.000 prijavljenimi pa je tudi 44 Slovencev. Na spletni strani so objavljeni njihovi predstavitveni videi. Za svojega favorita lahko glasujete s klikom na ocene pod predstavitvijo. Spodaj si lahko ogledate štiri naključno izbrane videe slovenskih kandidatov, več pa si jih lahko ogledate tukaj.

A. M.

V fotogaleriji pa še nekaj fotografij s sanjskega otočja.