Šestkratni dobitnik olimpijskih medalj in štirikratni svetovni prvak je pri novoustanovljenem podjetju lansiral linijo vrhunskih smuči "Peak by Bode Miller".

“Toliko ljudi predpostavlja, da kakovostne smuči za smučanje na visoki ravni, kar sam uporabljam, začetnikom ne bodo ustrezale. A to ni tisto, kar želimo pri Peaku."

"Koncept je, da lahko na iste smuči postaviš začetnika, postaviš mene, postaviš mojo ženo ali mojega prijatelja. Smučka, ki deluje za vse,” je pojasnil Miller.

V pogovoru za portal GearJunkie je 44-letni Miller povedal, da je bil cilj ustvariti resnično vsestransko smučko, ki bi jo lahko uporabljali smučarji različnih stopenj znanja.

“Imel sem to srečo, da sem večino svoje kariere smučal na izjemno kakovostnih, ročno narejenih smučeh. In sem si mislil, kako velika škoda je, da navadni potrošnik tega nima," je povedal.

Cena? 890 dolarjev.

Millerjevo prizadevanje izboljšati smučarsko izkušnjo za širšo javnost ni nekaj novega.

S tem se je ukvarjal že ob sistemu SKEO, nekakšni aplikaciji za učenje smučanja in izboljšanje tehnike smučanja, z Alpine X-om, pokritem smučišču v Virginiji, katerega namen je omogočiti smučanje tudi tistim, ki sicer te priložnosti ne bi imeli, pa tudi z odpiranjem svoje smučarske akademije v Koloradu.

Millerjeva linija Peak ponuja več modelov smuči za različne tipe smučanja, zanje pa boste odšteli (ne tako zelo dostopnih) 890 dolarjev.