Medtem ko nekateri protestirajo proti gensko spremenjenim organizmom, ki lahko zaidejo tudi v ocvrti krompirček - velikokrat ga cvreo vsojinem olju-, potrošniki v Zahodni Virginiji želijo nazaj svoj stari, mastni krompirček. Foto: EPA
Medtem ko nekateri protestirajo proti gensko spremenjenim organizmom, ki lahko zaidejo tudi v ocvrti krompirček - velikokrat ga cvreo vsojinem olju-, potrošniki v Zahodni Virginiji želijo nazaj svoj stari, mastni krompirček. Foto: EPA

V "čipspodjetju" Mister Bee iz Parkersburga so marca kupcem ponudili njegovo bolj zdravo različico.

To odločitev so težko sprejeli, saj so krompirček že od leta 1951 pripravljali na enak način. Novi čips je kupce vse prej kot navdušil in prodaja je hitro začela upadati. Pritoževati so se začeli, da če bi hoteli jesti zdravo, potem gotovo ne bi jedli čipsa. Novi izdelek, ki ga cvrejo v bombaževem olju, naj bi bil temnejši, celo bolj masten, puščal pa naj bi "obupen okus v ustih".

Predsednik Mistra Beeja je priznal, da razlika obstaja, krompirček naj bi bil zanič zlasti po nekaj dneh v embalaži. Povedal je, da jih vsak dan pokliče okoli 15 ljudi, ki želijo izraziti svoje nezadovoljstvo, med njimi pa so tudi zelo jezni oboževalci starega, "nezdravega" čipsa.

Mister Bee zato želi zakopati bojno sekiro - narezan krompirček se bo po starem receptu spet cvrl v manj zdravi maščobi. "Pri novem krompirčku smo uporabili olje, ki ne maši žil. A očitno smo se zmotili," priznava direktor.