Samski Londončan se je odločil, da se bo običajnim potem do spoznavanja deklet odrekel, in se podviga, v upanju, da najde ženo, lotil na svoj način – prvi korak je naredil z oglasnimi panoji. Na njih fotografijo Muhammada Malika spremlja napis: Reši me pred dogovorjeno poroko, spodaj pa je zapisana tudi spletna stran, na kateri si potencialna partnerica lahko prebere več o njem, če pa se ji zdi, da bi bila dober par, lahko izpolni tudi poseben obrazec.

Čeprav 29-letnik ni proti dogovorjenim porokam in se mu zdi, da so te prisotne v številnih islamskih kulturah in imajo svoje prednosti, se je odločil, da si partnerico najprej poskusi poiskati sam. "Nisem še našel pravega dekleta. Težko je," je edinec, ki sicer tudi skrbi za svoja starša, zapisal na spletni strani findmalikawife (najdimalikuženo) in dejal, da se je neobičajne metode iskanja življenjske partnerice lotil z namenom, da se predstavi in ga nekdo opazi, poroča CNN.

V predstavitvenem videoposnetku je samega sebe sicer opisal kot podjetnika, navdušenca nad hrano, ki pa je med drugim tudi veren, vedno pa se rad o svoji veri nauči še več.

Zanj bi bila idealna bodoča izbranka muslimanka v 20. letih, etničnost pri tem ni pomembna, ker pa je njegova družina iz Pandžaba zelo glasna, je dobrodošlo, da je tudi sama zgovorna in šaljiva. "Iščem partnerico, ki si bo z mano prizadevala za to, da najina ljubezen in ljubezen do Alaha raste," je zapisal samski moški, ki sta mu pomembna predvsem osebnost in vera, glede svoje ponudbe pa je popolnoma resen.