Na zabavi De Grisogona se je gnetlo zvezdniških obrazov, med gosti je bila tudi Sharon Stone. Foto: EPA/Reuters
Na zabavi De Grisogona se je gnetlo zvezdniških obrazov, med gosti je bila tudi Sharon Stone. Foto: EPA/Reuters
Chopard je eden izmed uradnih sponzorjev festivala. Foto: Reuters

Pogrešani kos nakita je v lasti švicarske draguljarne De Grisogono, ustanovitelj podjetja Fawaz Gruosi pa je izjavil, da je diamantna ogrlica izginila v torek zvečer na eni izmed canskih zabav, v hotelu s petimi zvezdicami Cap-Eden-Roc.

V hotelu je na zabavi 20 manekenk predstavljalo razkošen nakit, za varnost pa je tisti večer skrbelo kar 80 telesnih stražarjev ter nekaj tamkajšnjih policistov.

"Ne vemo, kaj se je zgodilo. To je bil eden izmed najlepših predmetov," je izjavil Gruosi in še dodal, da se je to zgodilo prvič v dvajsetletni zgodovini njihove draguljarne.

Izginuli dragulji in ...
Pisali smo že, da so na tretji dan filmskega festivala neznanci iz hotelskega sefa ukradli za milijon dolarjev draguljev švicarske draguljarske hiše Chopard. Nakit je bil namenjen zvezdnicam, ki se v teh dneh zgrinjajo nad slovito mesto na Azurni obali in tamkajšnjo rdečo preprogo.

... streljanje v zrak
Letošnji festival v Cannesu pa je zaznamovalo tudi streljanje - neznani moški je blizu televizijskega studia na festivalu streljal v zrak s slepimi naboji.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, je Canal+ zaradi incidenta prekinil neposredno poročanje s festivala, saj je moški, potem ko ga je prijela policija, zaklical še "granata", kar je povzročilo nekaj zmede. Takrat so za kratek čas prekinili prenos.