Policist Marko se je uvrstil med nadpovprečno inteligentne. Foto:
Policist Marko se je uvrstil med nadpovprečno inteligentne. Foto:
Če zna policist uporabljati svoje možgane in ima visok IQ ...
Zaradi prevelike intelektualne sposobnosti so mu svetovali, naj zamenja službo.
Šale o policistih niso vedno resnične.
Če se boste sprehajali po ulicah Podgorice, boste morda naleteli tudi na policista, ki ima IQ višji od 140.

Črnogorski policist, 22-letni Marko Lakić, je po do zdaj znanih podatkih edini mož v modrem, ki se lahko pohvali s tem, da je član Mense in da ima inteligenčni količnik višji od 140.

Marko je eden izmed 150 registriranih članov te organizacije, v kateri so združeni izjemno inteligentni ljudje v Črni gori.

Zanimivo je predvsem dejstvo, da so vodje policista Marka Lakića, ko so seveda izvedeli, da je član Mense Črna gora, menili, da gre za neko sekto. Ko so odkrili, da je med njimi policist, ki je nadpovprečno inteligenten, so mu z začudenjem svetovali, naj si raje poišče drugo službo ter na kakšen drugi (boljši?) način izkoristi svojo intelektualno sposobnost.

Sicer pa je Marko pojasnil, zakaj tudi njegovi vodje niso vedeli, kaj je to Mensa. Meni, da zato, ker le malo ljudi ve, koga pravzaprav ta organizacija vključuje. Ko so izvedeli, nisem imel nobenih privilegijev, je še povedal Marko. Dodal je, da je bil že v osnovni in srednji šoli zelo dober pri naravoslovnih predmetih, zaradi česar se je odločil, da bo poskusil rešiti test, ki ga rešujejo bodoči člani Mense.

Izidi testa so tudi potrdili, da ima Marko visok inteligenčni kvocient. Vsakokrat, ko slišim vic o neumnem policistu, se lahko le nasmehnem, še dodaja Marko. Na vprašanje, kako izkorišča svojo inteligentnost, pa je Marko razložil, da potrebuje manj časa za učenje in tako lažje študira in hodi v službo. Poleg tega to izkorišča tudi na drugih področjih življenja, kjer mora vsak človek uporabljati možgane.