Foto:
Foto:
Pri nogometu sta spoznala, da si stopali nista enaki.

S tako ponudbo želita doseči razbitje starega načela, da se čevlji prodajajo v parih. Njuno podjetje je prvo na svetu, ki izdeluje in prodaja posamezne čevlje. Simone Cassola in Jack Ray sta si izbrala geslo "Scoppia la coppia", kar bi v slovenščino lahko prevedli kot "Par se razdruži".

Podjetnika pri svojem poslovanju izhajata iz prepričanja, da sta si nogi vsakega posameznika različni in da so si torej lahko različni tudi čevlji.

Idejo za inovativno proizvodnjo čevljev sta dobila pri igranju nogometa, kjer je Ray opazil, da je en čevelj bolj obrabljen kot drugi. Tako sta spoznala, da si stopali nista enaki in da bi lahko to dejstvo koristno uporabila tudi pri poslovanju.

S prodajo posameznih čevljev so v Italiji začeli prvega aprila, sčasoma pa so ljudje le spoznali, da ne gre za prvoaprilsko šalo. Čevlji brez para so tako vse bolj priljubljeni, do marca pa se obeta nova kolekcija.

Ponosna lastnika pravita, da še nista rekla zadnje besede, zato se javnost sprašuje, ali nameravata razdružiti tudi ostale pare, ki jih utečeno nosimo vsak dan. Bomo v trgovinah kmalu lahko našli tudi posamezne nogavice ali rokavice?