Foto:
Foto:
Alkohol naj bi povzročil tudi nižjo inteligentnost pri ženskah, ki občasno pijejo alkohol.

Zaradi tega lahko ženske postanejo odvisne od alkohola, je pokazala raziskava, ki jo je izvedla raziskovalna ekipa iz Sussexa.

V raziskavi so sodelovali prostovoljci obeh spolov, stari med 18 in 30 let. Raziskovalci so jih spraševali o njihovem pitju alkohola, osebnostnih potezah in razpoloženju. Poleg tega so morali anketirani rešiti večje število inteligenčnih testov.

Rezultati so pokazali, da so ljudje, ki se občasno opijejo, slabše razpoloženi in brezvoljni, medtem ko so tisti, ki tega ne počenjajo, veliko boljše volje. Pri ženskah, ki občasno pijejo, pa so znanstveniki ugotovili še, da so se zaradi tega slabše odrezale na testih inteligenčnosti.

Sicer pa so študenti medicinske fakultete v Veliki Britaniji in ZDA poročali o svojih opazkah, da se vse več pripadnic lepšega spola občasno napije. V to kategorijo spadajo predvsem poslovne ženske in študentke.

Predvidevajo, da bi to lahko v naslednjih desetih letih znatno privedlo k povečanemu številu tistih, ki bodo poiskali strokovno pomoč pri zdravljenju odvisnosti od alkohola.