Rdeči noski poskrbijo, da tudi v bolnišnicah vsaj za hip zavlada prešerno vzdušje. Foto: Uradna spletna stran
Rdeči noski poskrbijo, da tudi v bolnišnicah vsaj za hip zavlada prešerno vzdušje. Foto: Uradna spletna stran
Rdeči noski v Cerknem

Rdeči noski so društvo za pomoč trpečim in bolnim, na njihovo pobudo pa je k nam prišlo 43 članov mreže mednarodne organizacije Red Noses International (RNI).

Iz društva so sporočili, da so se po mnenju klovnov zdravnikov zelo dobro usposobili za še bolj profesionalno delo v bolnišnicah. V zahvalo organizatorjem in Cerknemu so vsi klovni zdravniki danes popoldne pripravili veliko parado po ulicah Cerknega. Pobudnica nastanka društva Rdeči noski Eva Škofič Maurer je na novinarski konferenci, ki jo je društvo priredilo ob koncu delavnice, poudarila pomen šestdnevnega usposabljanja, izmenjevanja izkušenj in kvalitetnega druženja na mednarodnih delavnicah.

Več o Rdečih noskih boste našli na njihovi spletni strani.

Klovn v vsako bolnišnico
Kot so sporočili iz društva, je predsednica in tudi ustanoviteljica RNI-ja Monica Culen dejala, da gre v bolnišnici za posebno situacijo: "Ne gre le za bolne in trpeče, temveč tudi za ljudi, ki pogrešajo dom, prijatelje, ki jih je strah. Stresne situacije skušajo blažiti klovni zdravniki, ki pa morajo biti pazljivi, občutljivi in prilagodljivi. Klovni zdravniki RNI-ja tako skušamo pomagati okrog 150.000 bolnikom letno." "Poklic klovna vsekakor sodi v bolnišnice," meni umetniški vodja mednarodne organizacije Giora Seeliger. "Starši in tisti, ki imajo tudi drugače stik z otroki, vedo, da si otrok želi predvsem igre. In klovni zdravniki iščejo v bolnem otroku otroka, ne nekoga, ki je bolan, temveč nekoga, ki se bo z njimi igral in zabaval," je še dejal.

Rdeči noski v Cerknem