Tako nekako bi čisto na kratko povzeli neverjetno, a resnično zgodbo, ki je zdaj končala v knjigi z naslovom Sex on the Moon: The Amazing Story Behind the Most Audacious Heist in History (Seks na luni: Osupljiva zgodba, ki se skriva za najdrznejšim ropom v zgodovini). Zgodba je popolnoma resnična, avtorju Benu Mezrichu pa jo je zaupal glavni junak Thad Ryan Roberts, ko je prišel iz ameriškega zveznega zapora, v katerem je zaradi tatvine kamnov z lune preživel sedem let in pol.

Takrat 25-letni Roberts je leta 2002 kot študent delal pri NASI in si srčno želel postati astronavt, nato pa je spoznal dekle Tiffany Brooke Fowler, ki ga je povsem očarala. Da bi naredil vtis nanjo, je komaj po treh tednih ljubezenske zveze iz raziskovalnega laboratorija ukradel kup kamnov, ki so jih pri NASI zbrali med svojimi odpravami na mesec, in to samo zato, da bi jih lahko položil pod žimnico v motelski sobi in Tiffany rekel: "Poglej, zdaj se ljubiva na luni".

Na luni sta se nazadnje res ljubila, a njuna sreča ni trajala dolgo, saj so Robertsu kmalu prišli na sled agenti FBI-ja in pristal je v zaporu, Tiffany pa mu je nato dala košarico in se odšla ljubit kdo ve kam ...