Na jedilniku v neki poljski restavraciji se je znašla tudi pečena pobegla raca. Le kako se razlikuje od navadne pečene race? Foto:
Na jedilniku v neki poljski restavraciji se je znašla tudi pečena pobegla raca. Le kako se razlikuje od navadne pečene race? Foto:

Travel Trade Gazette je med mnogimi jedilniki, ki so jih s svojih potovanj prinesli bralci časopisa, izbral nekaj najslabše prevedenih.

"golobje mleko", kar naj bi bila neke vrste sladica, in glavna jed "kirurg na žaru", ki ju ponuja neka latvijska restavracija.

V neki poljski restavraciji pa menda ponujajo "pečeno raco, ki je pobegnila", in "goveje rezine, pripravljene v modnem slogu podeželskih ljudi".

V hotelu v Srbiji pa gostom prav posebno uslugo, v sobah namreč visi napis: "Zlaganje spodnjega perila z zadovoljstvom je delo naših sobaric!" Na Tajskem pa je v enem izmed hotelov "prepovedano voditi odvetnike v hotelske sobe".