David Beckham je zelo priljubljen tudi v Aziji. Foto: EPA
David Beckham je zelo priljubljen tudi v Aziji. Foto: EPA
Jimmy Page
Jimmy Page bo skupaj z Leono Lewis poskrbel za glasbeni del programa. Foto: EPA

Naslednje olimpijske igre bodo potekale v Londonu, zato bo tudi čast zaprtja OI-ja pripadla angleškemu nogometašu Davidu Beckhamu. Točka, v kateri bo Becks najavil olimpijske igre v svoji domovini, naj bi potekala tako, da bo David nogometno žogo brcnil v občinstvo z najbolj znanega angleškega avtobusa "double deckerja".

Nastopila bosta tudi Leona Lewis in Jimmy Page
Za nastop nekdanjega nogometaša so se organizatorji odločili, ker je znano, da je David zelo priljubljen tudi v Aziji. Medtem ko bo David obiskovalcem OI-ja pokazal svoje nogometno znanje, bodo za kulturni del programa poskrbeli angleški plesalci, ki bodo izvajali baletne točke in break dance. Za glasbo pa bosta poskrbela Jimmy Page in mlada pevska zvezda Leona Lewis. Običaj je, da olimpijske igre zaznamujejo tudi člani domovine, kjer bodo potekale naslednje igre.

Angleži se bodo predstavili v osmih minutah
V osmih minutah, ki jih imajo na voljo Angleži, bodo morali predstaviti, kako bodo potekale celotne igre v Angliji. Angleški organizatorji so izjavili: "Cilj je, da Anglija v teh osmih minutah predstavi najboljše, kar premoremo. To pa bomo dokazali tudi z organizacijo olimpijskih iger v Londonu." Osem minut angleškega spektakla pa naj bi po nekaterih podatkih stalo dva milijona funtov.

Kitajci so vsem nadaljnjim organizatorjem olimpijskih iger postavili visoke standarde, saj je bilo njihovo odprtje iger na zelo visoki ravni. Kako se bodo izkazali Angleži, bomo videli leta 2012 v Londonu.