Organizacija Miss Universe, ki je v lasti Donalda Trumpa in ima licenco tudi za Miss ZDA, je proti Monninovi vložila kazensko ovadbo zaradi obrekovanja. Foto: Miss Universe
Organizacija Miss Universe, ki je v lasti Donalda Trumpa in ima licenco tudi za Miss ZDA, je proti Monninovi vložila kazensko ovadbo zaradi obrekovanja. Foto: Miss Universe
Olivia Culpo
Za zmagovalko je bila lani okronana mis Rhode Islanda Olivia Culpo. Foto: Reuters

Sheena, eno izmed 50 deklet, ki jih je premagala Olivia Culpo iz Rhode Islanda, se je lani odpovedala svojemu naslovu in prireditelje tekmovanja obtožila prevare z besedami: "Izbor je goljufiv, nemoralen, neskladen in v številnih pogledih kičast."

Organizacija Miss Universe, ki je v lasti "slovenskega zeta" Donalda Trumpa in ima licenco tudi za Miss ZDA, je proti Monninovi vložila kazensko ovadbo zaradi obrekovanja, zdaj pa je zgodba dobila epilog.

Sheeni je sodišče v New Yorku, kot omenjeno, zaradi neresnične izjave naložilo kazen petih milijonov dolarjev, kljub dobljeni kazni pa Sheena ne odstopa od svojega. Po razsodbi je namreč na svojem profilu na Facebooku napisala, da trdno stoji za izrečenimi besedami in da je edina resnica ta, da je bilo na izboru vse vnaprej dogovorjeno.

Trump nad Monninovo: Ne zna sprejeti poraza
Škandal se je začel lani, ko je Monninova slišala razburjeno mis Floride Karino Brez, kako je v zaodrju razkrila seznam finalistk, še preden so petnajsterico razglasili na odru. Pozneje se je oglasila še druga tekmovalka, ki je želela ostati neimenovana, in podprla trditve Monninove, da so bile finalistke izbrane že vnaprej.

Organizacija je šla nad trditve Monninove z vsemi topovi, vpregla je celo samega Trumpa, ki je dekle obtožil, da ne zna sprejeti poraza, in Culpovo, ki je dejala, da se njena tekmica obnaša trapasto in nešportno.

Medtem ko Sheena zatrjuje, da je tekmovanje zapustila zaradi prevare, pa organizatorji tekmovanja pravijo, da je mis Pennsylvanie pravzaprav odstopila, ker se ni strinjala z odločitvijo, da na lepotnem tekmovanju lahko sodelujejo tudi transseksualci.