Foto:
Foto:
Z nenavadnimi javnimi hišami so želeli povečati nadzor nad prostitucijo.

Prvič so takšen bordel odprli v mestu Köln. Sestavlja ga osem ov za akcijo", kamor se stranke lahko zapeljejo z avtom in se tam srečajo s prostitutko. Poleg njih obstajajo tudi boksi za stranke, ki nimajo avta.

Del projekta so tudi stranišča in kopalnice, kjer se prostitutke lahko oprhajo. Poleg tega so prostori, kjer se prostitutke srečajo s svojimi strankami, opremljeni s sistemom za klic v sili, tako da lahko dekleta takoj pokličejo pomoč, če jim stranka grozi.

Namen projekta je bilo vnesti več nadzora na področje prostitucije. Kot je povedala Marlis Bredehorts, ki je v Kölnu odgovorna za socialne zadeve, rezultati kažejo, da je to prava poteza. Ob odprtju bordela pa so se srečali z množičnim nasprotovanjem s strani lokalnih prebivalcev.

Tudi druga nemška mesta, na primer Essen, Bonn, Düsseldorf in Hannover, so navdušena nad uspehom zanimivega projekta. Tovrstne javne hiše se bodo najverjetneja razširile tudi v ta mesta, saj so mestni oblastniki že ukazali strokovnjakom, naj preučijo projekt v Colognu.