"Dragi mož, ker si zaposlen z drugimi družicami, oznanjam najino ločitev. Ločujem se od tebe. Ločujem se od tebe in ločujem se od tebe. Pazi nase. Tvoja nekdanja žena," je zapisala na Instagramu šejka Mahra bin Mohamed bin Rašid Al Maktum, kot je njeno polno ime.

Po sunitski islamski praksi trikratno oznanilo ločitve (t. i. talak oz. arabska beseda za ločitev), ki je sicer prepovedano v vrsti držav, običajno omogoča muslimanskim možem ločitev po hitrem postopku od svojih žena.

Zadeve javno niso komentirali ne Mahrin mož šejk Mana bin Mohammed bin Rašid bin Mana Al Maktum, ne njen oče, ne dubajske oblasti, sta pa oba zakonca z Instagrama izbrisala vse skupne fotografije, tudi poročne.

Junija je 30-letna princesa objavila fotografijo z novorojenko in pripisala "Samo midve", na kar je kar nekaj njenih sledilcev komentiralo, kaj pa njen mož in kako bi morala omeniti tudi njega.

Princesa Mahra je diplomirala na univerzi v Londonu iz mednarodnih odnosov, v javnosti pa je znana kot velika zagovornica pravic žensk.

S šejkom Mano, ki je prav tako član kraljeve družine Združenih arabskih emiratov, se je v razkošnem poročnem obredu poročila maja lani.

Morda bolj znana je sicer Mahrina sestra, princesa Latifa, ki je svojega očeta nekoč označila za "velikega kriminalca", ki pošilja neposlušne ženske v zapor, preden je sama zbežala iz Dubaja.