Finci Lordije zdaj obožujejo, po njih bodo celo poimenovali ulico. Foto: Reuters
Finci Lordije zdaj obožujejo, po njih bodo celo poimenovali ulico. Foto: Reuters
Lordi brez maske
Dva finska tabloida sta prva objavila razmaskirane Lordije. Foto: Eurovision
Zaščitni znak finskih rockerjev so strašljive oprave, ki so celo na Finskem pred zmago sprožale zgražanje. Foto: EPA

Čeprav je bilo veliko gledalcev po vsem svetu radovednih glede prave identitete petih pošasti, ki so zaslovele s pesmijo Hard Rock Hallelujah, je številne Fince zmotila objava fotografij v tabloidih, ki prikazuje rockerje brez njihovega zaščitnega znaka - strašljivih oprav.

Zato so v petek podpisali peticijo.

Večno medijsko rivalstvo ...
Skupina je prosila medije, naj ne objavijo njihovih slik v civilni opravi, a dva finska tabloida te želje nista upoštevala in s tem povzročila pravo ogorčenje na spletnih forumih.

Glavni pevec skupine Mr. Lordi je prepoznaven milijonom ljudi po svetu, odkar so Finci zmagali v srebrni pošastni opravi z rogovi in bliskajočimi rdečimi očmi.

Oboževalci rockerjem v bran
A Tomi Putaansuu se je izkazal za navadnega 32-letnega smrtnika z očali, dolgimi rjavimi lasmi in kozjo bradico, kakršnega je ta teden ovekovečila finska revija 7 paivaa (7 dni). Rivalska revija Katso je nato objavila fotografije drugih štirih članov skupine - Kito, Amena, Oxa in Awo, ki so skupaj z Mr. Lordijem Finsko popeljali do prve evrovizijske zmage.

"To je tako narobe," je dejala 15-letna Milla Louto, oblečena v črno. "Lordi niso hoteli pokazati svojih obrazov, a so jih mediji vseeno razkrili. Res sem jezna."